Asociația pentru Motivație în Psihoeducație

Asociația pentru Motivație în Psihoeducație

Atelierul de faurit lumi

Status: Inchis

Atelierul de faurit lumi pune la dispozitie copiilor  cu deficienta de auz din scoala nr.1 din Bucuresti posibilitatea de a se exprima liber prin arta si prin joc. Ofera posibilitatea comunicarii libere, expresive, fara bariere.

[ Show more ]

1,930 RON

Sumă:

2

Galantomi:

18

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

In Scoala Gimnaziala Speciala pentru Surzi nr. 1, invata aprox. 90  de elevi cu deficienta senzoriala de auz si asociata, cu varsta cuprinsa intre 4 si 17 ani.

Mai mult de jumatate dintre acestia provin din mediul rural, din familii defavorizate socio-economic. Acesti elevi isi petrec timpul in internatul scolii, departe de parinti si de cei dragi lor. de aceea, noi, profesorii incercam sa cream o lume mai buna, mai prietenoasa pentru ei.

Din pacate,  scoala nu dispune intotdeauna de fondurile necesare pentru a acoperi toate necesitatile. Universul copilului surd este sarac, fragmentat si lipsit de sens, viata din internatul scolar limitand si mai mult interactiunea cu mediul si cu cei din jur.

Aici, copilul surd invata, doarme, mananca, isi face prieteni, creste, traieste.

Pentru a avea parte de o evolutie constanta, dotarea cu material educational specific este o prioritate.

Dorim sa oferim elevilor cu deficienta de auz din scoala un loc unde sa-si dezvolte creativitatea si spiritual practic, cu care surdul este inzestrat in mod natural.Acest atelier, dincolo de a fi un loc de petrecere a timpului liber, de recreere, poate deveni un loc in care procesele psihice pot fi activate in mod corect, constant si util.

Atelierul de faurit lumi pune la dispozitie copiilor posibilitatea de a se exprima liber prin arta si prin joc. Ofera posibilitatea comunicarii libere, expresive, fara bariere.

Scopul proiectului :

Infiintarea  unui atelier de activitati practice, artistice si recreative dotat corescpunzator care ajuta la imbunatatirea abilitatilor de viata sociala independent, la dezvoltarea limbajului expresiv  pentru o buna integrare socio profesionala.

Obiective:

- Imbunatatirea abilitatilor de viata sociala prin antrenarea limbajului artistic;
- Dezvoltarea imaginatiei prin antrenarea proceselor psihice superioare;
- Cresterea stimei de sine prin dezvoltarea creativitatii si a spiritului artistic;
- Imbunatatirea abilitatilor practice prin participarea la activitatile atelierului in vederea integrarii socio-profesionale ulterioare.

Acest proiect urmareste imbunatatirea abilitatilor de viata sociala prin activitati “frumoase”de petrecere a timpului.. Ii vom crea elevului surd cadrul pentru a-si exprima emotiile, descoperi pasiunile si imbunantatii aptitudinile. Ii vom pune la dispozitie decorul necesar valorizarii ca individ, ca om, ca membru al comunitatii.

“Nu putem schimba societatea pentru ei, dar ii putem pregati pe ei pentru societate”.

Beneficiarii proiectului sunt 30 de elevi surzi scolarizati in cadrul Scolii Gimnaziale Speciale pt. Surzi Nr.1, Bucuresti